
Witam.. Dziś przepis idealny na kolacje we dwoje ;). Makaron tagliatelle z prostym i szybkim sosem lubię takie przepisy i doceniam szczególnie teraz gdy mój czas na gotowanie jest dość ograniczony. Danie to ma bardzo delikatny smak, ale wyrazisty dzięki kaparom..
Składniki:
*4 „zawijasy” makaronu tagliatelle
* około 10 listków świeżej bazylii
* 20 sztuk kaparów marynowanych
* opakowanie wędzonego łososia (150gram)
* ząbek czosnku
* 2 łyżki oliwy
* 5 łyżek śmietany
Wykonanie:
Wstawiamy makaron na ilość minut podanych na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, przeciskamy lub kroimy czosnek na drobno i wrzucamy na patelnie. Siekamy bazylię i dodajemy do czosnku, po chwili wrzucamy łososia pokrojonego w krateczkę. Gdy łosoś się zabieli wrzucamy kapary. Wszystko smażymy około 2minut, mieszając co chwilę.. potem dodajemy śmietanę.. Po minutce zdejmujemy z kuchenki i na patelnie wrzucamy makaron, przemieszajcie i włalaaa.. 😉
Smacznegooo..
Wykwintne
o smakowicie, zrobię w weekend,bo lubię kapary. Napisze jak wyszło 🙂